top of page
Αναζήτηση

10 χριστουγεννιάτικες ιδέες για δώρα από χειροποίητα κεραμικά

Έγινε ενημέρωση: 11 Ιουλ

Έφτασε επιτέλους η αγαπημένη μου στιγμή του χρόνου, τα Χριστούγεννα! Στο kerami.ko έχω αρχίσει να κάνω προετοιμασίες μήνες πριν, για την καθιερωμένη -πλέον- χριστουγεννιάτικη limited συλλογή και όχι μόνο, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη για να σας δώσω ιδέες για να χαρίσετε μοναδικά, χειροποίητα δώρα στους αγαπημένους σας! Έχω επιλέξει δώρα για όλα τα γούστα και για όλες τις κοινωνικές περιστάσεις! Το χειροποίητο αντικείμενο ως δώρο είναι κάτι που θα σας ξεχωρίσει στα μάτια όλων και ταυτόχρονα θα σας βγάλει απο την δύσκολη θέση αν δεν γνωρίζετε πολύ καλά τον παραλήπτη του δώρου.


Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί παρακάτω και να δείτε όλες μου τις συλλογές και τα αντικείμενα στο Etsy shop μου, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το καθένα καθώς και πως μπορείτε να τα παραγγείλετε!



 

Όσο ετοίμαζα τα χριστουγεννιάτικα αλλά ταυτόχρονα εμπλούτιζα την ήδη υπάρχουσα συλλογή, είχα συνήθως μαζί μου τον μικρό βοηθό μου, που πολύ πιθανόν να έχετε δει ήδη όσοι με παρακολουθείτε στο instagram μου.


Μπορείτε να δείτε παρακάτω ένα μικρό δείγμα του τι περνάω κάθε μέρα στο εργαστήριο..


 

Πάμε λοιπόν να δούμε τις προτάσεις για δώρα που σας ετοίμασα!


1. Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά δέντρα


Η πρώτη ιδέα που θα πρότεινα σε όλους και σε όλες για δώρο, ανεξαιρέτως ηλικίας και φύλλου, αν η σχέση είναι ρομαντική, συγγενική ή επαγγελματική δεν είναι άλλη απο τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά δέντρα! Όταν σκεφτόμουν τον σχεδιασμό τους, το λευκό χρώμα ήταν το μόνο που θεωρώ πως μπορεί να ταιριάξει σε πολλά μέρη του σπιτιού, στο σαλόνι, στο γραφείο ή στην κουζίνα καθώς επίσης μπορεί να ταιριάζει με οποιαδήποτε διακόσμηση έχετε επιλέξει στο δέντρο σας (λευκές μπάλες, χρυσές - κόκκινες μπάλες, ασημί-μπλε μπάλες κλπ.)


Μπορείτε φυσικά να τα βρείτε στο etsy shop μου, σε σετ των 2 και να τα παραγγείλετε! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός τους!

 

2. Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά Νανάκια


Το πιο δημοφιλές κεραμικό προϊόν που έχω μέχρι στιγμής είναι τα Νανάκια όπως μου αρέσει να τα αποκαλώ! Αυτή η ιδέα προέκυψε πιθανότατα απο τα βάθη της παιδικής μου ηλικίας και έτσι σχεδίασα κάτι που μπορεί να αποτελέσει ένα διακριτικό αλλά παιχνιδιάρικο Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, το οποίο πιστεύω και πάλι όπως τα Δέντρα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, μπορούν να ταιριάξουν παντού μέσα στο σπίτι και να τα κάνετε δώρο σε όποιον θέλετε! Βγαίνουν σε κόκκινο και χρυσό!

(ειδικά αν έχουν παιδιά νομίζω θα τα αρέσουν σε όλη την οικογένεια!)


Μπορείτε φυσικά να τα βρείτε στο etsy shop μου, σε σετ των 3 και να τα παραγγείλετε. Μπορείτε να μου αφήσετε μήνυμα όταν θα κάνετε την παραγγελία σας, αν θέλετε συνδυασμό χρωμάτων σε κόκκινο και χρυσό! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός τους!


3. Χριστουγεννιάτικος διακοσμητικός Άγιος Βασίλης


Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει απο τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό ένας Άγιος Βασίλης ! Το μυστικό με αυτό το δώρο είναι ότι διαθέτει αποθηκευτικό εσωτερικό χώρο! Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για το πιο πολυμορφικό κεραμικό που έχω σε όλη μου την συλλογή! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βάζο για μπισκότα ή λιχουδιές (που όλοι θέλουμε να έχουμε στο σπίτι, όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων), μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απλό διακοσμητικό σε κάποιο χώρο του σπιτιού και είτε ως βάζο για λουλούδια με νερό ή αποξηραμένα χάρη στην εσωτερική του εμφιάλωση! Μια ακόμα χρήση που έμαθα πρόσφατα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βαρίδι για χαρτιά στο γραφείο ώστε να δώσει μια έξτρα Χριστουγεννιάτικη νότα (Έχω την εντύπωση πως το άτομο που μου το είπε θέλει να έχει τις λιχουδιές συνέχεια κοντά του)


Μπορείτε φυσικά να τον βρείτε στο etsy shop μου και να τον παραγγείλετε! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός του και την χωρητικότητά του. Το καπελάκι του είναι χρυσό και το σώμα κόκκινο, ένας εξαιρετικός και αγαπημένος Χριστουγεννιάτικος συνδιασμός!


4. Χειροποίητη κούπα "Diana" απο την συλλογή "Yi"


Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κούπες απο τις προτάσεις για δώρα! Διάλεξα την συγκεκριμένη κούπα καθώς έχει πιο ζεστά και cozy χρώματα, ιδανικά για τις μέρες που θα ξυπνήσετε στις γιορτές και θα απολαύσετε τον καφέ ή το τσάι σας στο σπίτι! Αυτό το αντικείμενο είναι και αυτό για όλες τις "κοινωνικές" περιστάσεις που θα χρειαστεί να κάνετε δώρο και πιστεύω θα το ευχαριστηθούν όλοι και όλες! Η Άρτεμις (λατινικά Diana) είναι μια από τις παλαιότερες, πιο περίπλοκες αλλά και πιο ενδιαφέρουσες μορφές του ελληνικού πανθέου. Κόρη του Δία και της Λητούς, δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων.


Μπορείτε φυσικά να την βρείτε στο etsy shop μου και να την παραγγείλετε! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός της και την χωρητικότητά της καθώς και όλο το σετ που έχω δημιουργήσει για μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση σερβιρίσματος, μαζί με το πιατάκι και τα espresso κουπάκια.


5. Χειροποίητη κούπα "Κίρκη" απο την συλλογή "Milca"


Η κούπα που αγαπήθηκε πιο γρήγορα απ' όλες, είναι η ¨Κίρκη". Στην ελληνική μυθολογία η Κίρκη ήταν δευτερεύουσα θεότητα, κατ' άλλους μάγισσα ή νύμφη. Πατέρας της ήταν ο θεός Ήλιος και μητέρα της η Πέρση, μία από τις Ωκεανίδες. Πραγματικά σας μάγεψε αυτή η κούπα και είμαι σίγουρη ότι θα μαγέψει και όποιον/α την αποκτήσει! Το ιδιαίτερο αυτό χερούλι με πλεξούδα την καθιστά πολύ μοναδική κούπα και ένα εξίσου μοναδικό δώρο. Δωρίστε αυτή την κούπα σε κάποιον/α που έχει ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο γούστο ή αν θέλετε να δείξετε ότι είναι κάποιος ιδιαίτερος άνθρωπος για εσάς!


Μπορείτε φυσικά να την βρείτε στο etsy shop μου και να την παραγγείλετε! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός της και την χωρητικότητά της.


6. Χειροποίητο μπολ "Doris" απο την συλλογή "Yi"


Η κούπα "Doris" έχει πάρει το όνομά της απο Κόρη του Τιτάνα Ωκεανού και της Τιτανίδας Τηθύος (μία από τις Ωκεανίδες), που παντρεύτηκε τον Νηρέα. Δεν θα μπορούσε να λείπει απο τις προτάσεις με δώρα ένα μπολ καθώς πιστεύω είναι ένα πάρα πολύ εύχρηστο και καθημερινό αντικείμενο που όλοι και όλες θέλουν να έχουν στο σπίτι τους. Το συγκεκριμένο μπολ θα ταίριαζε περισσότερο σε ανθρώπους που έχετε μια πιο οικεία σχέση, είτε είναι οικογένεια είτε φίλοι είτε συνάδελφοί σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλούς τρόπους σερβιρίσματος, καθώς έχει μεγάλο και μη περιοριστικό μέγεθος.


Μπορείτε φυσικά να το βρείτε στο etsy shop μου και να το παραγγείλετε! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός του και την χωρητικότητά του καθώς και κριτική με φωτογραφίες απο χρήστες που το έχουν ήδη αγοράσει!


6. Χειροποίητο βάζο "Kronus"


Το βάζο "Kronus" έχει πάρει το όνομά του απο τον Κρόνο, ήταν ο ηγέτης και ο νεότερος της πρώτης γενεάς των τιτάνων, θεοτήτων απόγονων της Γαίας και του Ουρανού. Νίκησε τον πατέρα του, τον Ουρανό, και κυβέρνησε κατά τη διάρκεια της μυθικής «χρυσής εποχής», έως ότου νικήθηκε από το υιό του, Δία. Το συγκεκριμένο βάζο είναι ιδανικό για πιο επίσημο δώρο, είτε στο αφεντικό /manager σας, είτε σε συνάδελφο είτε σε κάποιο συγγενή φιλικού προσώπου. Ένας πολύ ιδιαίτερος και μοντέρνος σχεδιασμός, που αποπνέει μοναδικότητα και στυλ. Τολμήστε το και μόνο σίγουρο είναι πως με αυτό το δώρο θα κλέψετε τις εντυπώσεις!



Μπορείτε φυσικά να το βρείτε στο etsy shop μου σε σετ των 2 και να τα παραγγείλετε! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός τους και την χωρητικότητά τους. Πρόκειται για ένα μεγάλο βάζο και ένα μεσαίου μεγέθους.


7. Χειροποίητο μπολ "Erato" απο την συλλογή "Milca"


Ένα ακόμη μπολ το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο δώρο για φίλους και οικογένεια λόγω της πρακτικότητάς του ως αντικείμενο αλλά και για τον/την σύντροφο σας λόγω του ονόματος και του νοήματος! Το όνομα το εμπνεύστηκα απο την Ερατώ όπου ήταν μία από τις Εννέα Μούσες της ελληνικής μυθολογίας. Ήταν η Μούσα της λυρικής ποίησης και των ύμνων. Η Μούσα Ερατώ είναι αυτή που επινόησε τα ερωτικά ποιήματα, το γάμο, την ποίηση, την μουσική και την διαλεκτική.


Μπορείτε φυσικά να το βρείτε στο etsy shop μου και να το παραγγείλετε! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός του και την χωρητικότητά του.


8. Χειροποίητο σετ με κούπες και κανάτα


Μια ολοκληρωμένη πρόταση δώρου που σίγουρα θα εκτιμηθεί! Με ένα πολύ ιδιαίτερο και χειμωνιάτικο σκούρο μπλε χρώμα, ιδανικό δώρο για κάποιον που έχει οικογένεια και του/της αρέσει να απολαμβάνει όμορφες στιγμές στο σπίτι πίνοντας σπιτικό καφέ ή τσάι. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο την κανάτα και να σερβίρετε και άλλα ροφήματα όπως σπιτική λεμονάδα!


Μπορείτε φυσικά να το βρείτε στο etsy shop μου και να το παραγγείλετε! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός του και την χωρητικότητά του. Αποτελείται απο 2 κούπες με χερούλι, 2 κούπες χωρίς χερούλι και 1 κανάτα.


9. Χειροποίητο κεραμικό coffee dripper


Με την μεγάλη ιστορία της τεχνικής "pour over" και πλέον πολύ δημοφιλής, αυτό είναι το ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του καφέ και αυτούς που θέλουν να πάνε την παρασκευή σπιτικού καφέ ένα βήμα παραπάνω! Μπορείτε να βρείτε οδηγίες στο instragram post παρακάτω ή να δείτε περισσότερα εδώ απο βίντεο στο youtube:


Μπορείτε φυσικά να το βρείτε στο etsy shop μου και να το παραγγείλετε! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός του και την χωρητικότητά του.


10. Χειροποίητα κεραμικά espresso cups "Iris" απο την συλλογή "Pistachio & Ionian blue"


Η τελευταία πρόταση δώρου θα ενθουσιάσει ξανά τους coffee lovers και θα τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα αντικείμενο που δεν πρέπει να λείπει απο την συλλογή τους! Τα κουπάκια για εσπρέσσο "Iris" πήραν το όνομά τους απο την Ίρις, η οποία ήταν κατά την ελληνική μυθολογία δευτερεύουσα θεότητα του Ολύμπου, αναφερόμενη και ως μία από τις Άρπυιες. Ανήκε στην ακολουθία των θεών με καθήκοντα αγγελιαφόρου, όμοια με εκείνα του θεού Ερμή. Ίριδα σημαίνει ουράνιο τόξο. Ήταν η θεά του ουράνιου τόξου, αγγελιοφόρος του Δία και της Ήρας που καβάλησε το ουράνιο τόξο ως πολύχρωμη γέφυρα από τον ουρανό στη γη. Στην ελληνική μυθολογία, η Ίριδα ήταν η θεά του ουράνιου τόξου. Στην αρχαιότητα, η Ίριδα θεωρούνταν σύμβολο δύναμης και μεγαλειότητας, με τα τρία τμήματα των πετάλων να αντιπροσωπεύουν την πίστη, τη σοφία και την ανδρεία.


Μπορείτε φυσικά να τα βρείτε στο etsy shop μου σε σετ των 2 και να τα παραγγείλετε! Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθός τους και την χωρητικότητά τους.


Ελπίζω να σας βοήθησα στην κατάλληλη επιλογή δώρου και να πήρατε ιδέες για τους αγαπημένους σας και όχι μόνο! Ένα χειροποίητο δώρο θα μείνει στην ανάμνηση τόσο της δικιάς σας όσο και αυτού που θα το παραλάβει, ειδικά όταν πρόκειται για ένα αντικείμενο το οποίο θα διακοσμήσει τον προσωπικό τους χώρο ή θα αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητάς τους! Στηρίξτε μια μικρή ελληνική επιχείρηση και δώστε αγάπη και χα΄ρα τις γιορτινές μέρες!


Καλές γιορτές σε όλους και όλες!


Που θα με βρείτε:

Kerami.ko handmade ceramics

Vouliagmeni, Attica 16671

6950898050


My social media





208 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commenti


bottom of page